x

Ве молиме изберете го вашиот јазик

ОСВОЈТЕ УЧЕСТВО ВО КАРАТЕ-КАМПОТ POWER RANGERS

Да, така е! Усовршете ја играта Power Up и добијте шанса да освоите ексклузивно учество во карате-кампот POWER RANGERS. Тука се вклучени патување до кампот и сместување.

Играјте и освојте!

мени

јазициИзјава за колачиња

1. Општо

1.1. Оваа изјава за колачиња („Изјава за колачиња“) се однесува на веб-страницата https://poweryourday.win.eu.panasonic.com („Веб-страницата“), раководена од Advanced Power Solutions NV, регистрирана во Белгија со број 0414.688.361 чијашто канцеларија е на Brusselsesteenweg 502, 1731 Зелик, Белгија („Panasonic“).

1.2. Оваа Изјава за колачиња објаснува кои колачиња се користат кога ја користите веб-страницата. Кога ја посетувате веб-страницата ќе бидете повикани да ги прифатите сите колачиња или да ја прецизирате вашата согласност. Ако не се согласувате со оваа Изјава за колачиња, треба да престанете со понатамошно користење на веб-страницата. Имате право да ја повлечете вашата согласност во кое било време.

1.3. Користењето на колачиња на оваа веб-страница е во рамките на општата политика за обработка на вашите лични податоци во контекст на натпреварот Power Your Day на Panasonic, која може да се најде на „Заштита на податоци и известување за приватност“ на оваа веб-страница.

2. Список на колачиња

Колаче е мал податок (текстуална датотека) којшто една веб-страница, кога ќе ја посети корисник, го прашува вашиот прегледувач да го зачува на вашиот уред за да запамети информации за вас, како што е јазикот што го преферирате или информациите за најава. Овие колачиња се поставени од нас и се наречени директни колачиња. Исто така користиме колачиња на трети лица, кои се колачиња од домен што е различен од доменот на веб-страницата што ја посетувате, за нашите рекламни и маркетиншки напори. Поконкретно, користиме колачиња и други технологии за следење за следниве цели:

Строго неопходни колачиња: Овие колачиња се неопходни за функционирањето на веб-страницата и не може да бидат исклучени во нашите системи. Тие вообичаено се поставени како одговор на дејствата што ги вршите, како барање услуги, нпр. нагодување на вашите претпочитани избори за приватност, пријавување или пополнување формулари. Може да го нагодите вашиот прелистувач да ги блокира или да ве предупреди за овие колачиња, но тогаш некои делови од страницата нема да функционираат. Овие колачиња не складираат никакви податоци за лична идентификација. За строго неопходните колачиња не е потребна согласност.

Колаче Цел Примач на податоци Бришење
PHPSESSID Директно колаче поставено од Advanced Power Solutions NV, генерирано со апликациите што се засновани на јазикот PHP. Ова е идентификатор за општа цел, што се користи за одржување на варијаблите на корисничката сесија. Advanced Power Solutions NV Кога ќе заврши сесијата за прегледување
OptanonConsen Директно колаче поставено од решението за усогласеност на колачиња од OneTrust. Складира информација за категориите на колачиња што ги користи страницата и дали посетителите дале или повлекле согласност за користење на секоја категорија. Ова им овозможува на сопствениците на страницата да спречат поставување колачиња во секоја категорија во прелистувачот на корисникот кога не е дадена согласност. Содржи информација која може да го идентификува посетителот на страницата. Advanced Power Solutions NV 1 година
OptanonAlertBoxClosed Директно колаче поставено од веб-страниците што користи одредени верзии од решението за усогласеност на законот за колачиња од OneTrust. Се поставува откако посетителите ќе го видат известувањето за информацијата за колачето и, во некои случаи, само кога тие активно ќе го затворат известувањето. Тоа ѝ овозможува на веб-страницата да не ја покажува пораката на корисникот повеќе од еднаш. Ова колаче не содржи лични информации. Advanced Power Solutions NV 1 година
__cfduid Колачиња од 3-ти лица поставени од cookiepro.com, што се користат за да се забрза времето на вчитување на страницата Cookiepro.com/ Advanced Power Solutions NV 30 дена

Колачиња за перформанси: Овие колчиња ни овозможуваат да ги броиме посетите и изворите на сообраќај за да можеме да ги измериме и подобриме перформансите на нашата страница. Ни помагаат да дознаеме кои страници се најпопуларни и најмалку популарни и да видиме како посетителите се движат низ страницата. Сите информации што овие колачиња ги собираат се групираат и затоа тие се анонимни. Ако не ги прифатите овие колачиња, ние нема да знаеме кога сте ја посетиле нашата страница и нема да можеме да ги надгледуваме нејзините перформанси.

Колаче Цел Примач на податоци Бришење
_gat_UA-121875795-2 Директно колаче поставено од Google Analytics, во кое елементот на шемата на името содржи единствен број за идентитет на сметката или на веб-страницата со која е поврзано. Google/Advanced Power Solutions NV Google/Advanced Power Solutions NV 1 минута
_gid Директно колаче поставено од Google Analytics што евидентира единствена идентификација што се користи за генерирање на статистички податоци за начинот на кој посетителот ја користи веб-страницата. Google/Advanced Power Solutions NV По сесијата
_ga Директно колаче поставено од Google Analytics што се користи за препознавање на посебните корисници со назначување на случајно генериран број како идентификатор на клиент. Вклучено е во секое барање за страна на страницата и се користи за да се пресметаат податоци за посетител, сесија и кампања за аналитичките извештаи на страницата. Google/Advanced Power Solutions NV 2 години

3. Управување со колачиња

3.1 Можете да ја промените согласноста за колачиња во секое време во нашиот Центар за претпочитана приватност.3.2 Можете да ги блокирате колачињата со активирање на поставките на вашиот прелистувач, што ви овозможува да го одбиете нагодувањето на сите или на некои колачиња. Може да ја повлечете вашата согласност во секое време со блокирање на колачињата во вашиот прелистувач.

Корисни врски:

Меѓутоа, ако ги користите поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате сите колачиња можеби нема да можете да пристапите до целата страница или до делови од неа. Ако продолжите со вашата посета на оваа страница, вие се согласувате со користењето на нашите колачиња. Исто така можете да ги отстраните постојните колачиња од вашиот компјутер.

4. Кои се вашите права според законската регулатива за заштита на податоци?

Можете да најдете повеќе информации за вашите права според законската регулатива за заштита на податоци во делот Заштита на податоци и известување за приватност (вклучително и вашето право да поднесете жалба до надлежно тело за надзор).

5. Кого може да контактирам за дополнителни информации?

Може да ги најдете нашите информации за контакт во делот Заштита на податоци и известување за приватност.