x

Ве молиме изберете го вашиот јазик

ОСВОЈТЕ УЧЕСТВО ВО КАРАТЕ-КАМПОТ POWER RANGERS

Да, така е! Усовршете ја играта Power Up и добијте шанса да освоите ексклузивно учество во карате-кампот POWER RANGERS. Тука се вклучени патување до кампот и сместување.

Играјте и освојте!

мени

јазици

Известување за приватност од Advanced Power Solutions

Ова Известување за приватност ве известува за тоа како ги користиме информациите кои ги собираме за вас (наречени „лични информации“, опишани подолу). Со прифаќањето на скок-пораката во однос на политиката за колачиња, изречно се согласувате со постојните општи услови за користење.

Известувањето за приватност важи за услуги, уреди, производи, веб-локации или апликации кои упатуваат или поврзуваат до Известувањето за приватност (со заедничко име, наши „Услуги“) и ќе важи без разлика дали пристапувате до нашите Услуги преку компјутер, мобилен телефон, таблет, телевизор или друг уред.

1. Што е лична информација?

За потребите на ова Известување за приватност, „Лични информации“ се однесуваат на кои било информации кои се однесуваат на идентификувано лице или лице кое може да се идентификува (како вас). На пример, информациите кои ве идентификуваат вас може да бидат вашето име, адреса, телефонски број, фотографии, информации за плаќање, идентификациски број за конкретен производ/уред од Advanced Power Solutions што сте го купиле, податоци за локација, идентификатор на интернет (на пример, колачиња и вашата ИП-адреса) и слично. Информациите кои не ве идентификуваат кога се самостојни, но кои може да ги поврземе со вас исто така претставуваат Лични информации.

2. Кои лични информации Advanced Power Solutions ги собира за вас?

A. Лични информации кои вие ни ги давате директно за себе

Некои Услуги кои ги нудиме овозможуваа/бараат од вас да ни ги дадете вашите Лични информации.

 • Кога ќе создадете сметка на APS на нашите веб-локации, апликации
  Кога ќе создадете сметка на APS на веб-локација или апликација од APS, од вас ќе побараме да ни доставите одредени Лични информации, како што се пол, име, презиме, адреса на е-пошта, датум на раѓање и земја во која живеете. Потребните конкретни информации може да се разликуваат според услугата што ќе ја одберете.
 • Кога регистрирате производ или уред кај APS
  Ако изберете да регистрирате соодветен производ или уред кај нас за да овозможите одредени карактеристики или да искористите продолжена гаранција или промоција. За да го регистрираме вашиот производ или уред, може да собираме Лични информации, како што се име, адреса, телефонски број, адреса на е-пошта и информации за производот или уредот од APS кој го имате, како што се неговиот сериски број (или друг идентификатор на производот/уредот) и датумот на купување.
 • Кога комуницирате со APS
  Кога контактирате со нас или комуницирате со нашите претставници за корисничка поддршка преку е-пошта, разговор во живо, преку телефон или лично, може да собереме Лични информации, како што се вашето име, поштенска адреса, телефонски број, адреса на е-пошта и претпочитани начини на контактирање; а ние може да собереме и информации за производите и уредите од APS кои ги имате, како што се нивните сериски броеви и датумот на купување. Исто така, може да создадеме записи/извештаи кои се корисни при дијагностицирањето на проблеми поврзани со перформансите на производот или апликацијата, како и да собираме информации поврзани со проблемот. Ги користиме овие информации за да ви обезбедиме корисничка поддршка и поддршка за производот. Може да пристапиме до вашата сметка „My APS“ или до другите соодветни сметки од APS за да ви ја обезбедиме неопходната помош или поддршка што ви е потребна или која сте ја побарале. Исто така, може да ги снимаме и проверуваме вашите разговори со нашите претставници за корисничка поддршка (на пример, кога ќе контактирате преку телефон), за обука и управување со жалби, како и да ги проверуваме сите информации што сте ги обезбедиле како доброволно истражување(а) меѓу корисниците. Ќе ги снимаме и/или прегледуваме вашите разговори со нас само таму каде што имаме дозвола да го направиме тоа според применливите закони и ќе ве известиме дека го правиме тоа најдоцна на почетокот од разговорот.
 • Платформи за размена на пораки и форуми
  Некои веб-локации и апликации од APS имаат платформи за размена на пораки и форуми, билтени, функционалност за разговор, блогови и слични карактеристики („Објавувања во заедницата“) преку кои можете да објавувате информации, пораки и други материјали. Кога откривате какви било Лични информации преку такви услуги, препорачуваме да бидете многу внимателни бидејќи тие може да станат јавни информации и да бидат достапни за посетителите на нашите веб-локации и за општата јавност. За да учествувате во Објавувања во заедницата ние собираме одредени Лични информации кои ги вклучуваат вашето име, корисничко име, лозинка, адреса на е-пошта, датум на раѓање и детали за контакт (на пример, адреса на е-пошта, телефонски број) и во одредени случаи информации за производот како што се моделот и серискиот број, како и кои било други информации кои ќе одлучите да ги пренесете при такви Објавувања во заедницата.
 • Промоции, игри, наградни извлекувања и натпревари
  Кога учествувате во обложување, натпревари, игри на интернет, наградни извлекувања, натпреварувања или промоции на интернет („Активности“), може да ги користиме Личните информации што ги доставувате за да ги администрираме Активностите кои ги вклучуваат вашето име, презиме, адреса, адреса на е-пошта, датум на раѓање и земја во која живеете. До степен до кој правилата и условите за таква промоција во врска со третманот на Личните информации за вас се во конфликт со ова Известување за приватност, правилата и условите на промоцијата ќе имаат предност и ве советуваме да ги проверите внимателно сите конкретни правила и услови за Активноста.
 • Претплати и билтени
  Кога ќе се претплатите на нашите промотивни комуникации и билтени, ќе собираме Лични информации од вас вклучувајќи ги вашата адреса на е-пошта, име, презиме и пол. Ќе ви обезбедиме такви услуги со претплата само во согласност со применливите закони и таму каде што изречно ќе побарате од нас да го направиме тоа.
 • Кога поставувате Лични информации на веб-локација или апликација на интернет на APS
  Како дополнување на горенаведеното, може да собираме такви други Лични информации што вие ги обезбедувате со поставување содржини (на пример, видеа или фотографии) на нашите веб-локации или апликации на интернет. Во такви случаи, може да се собираат следниве Лични информации за да се објавуваат содржините на нашите веб-локации или апликации на интернет: вашето име, адреса на е-пошта, детали за фактурирање како доказ (на пример, за некои промоции на интернет) и сите други Лични информации во содржините што избирате да ги поставите. Таму каде што собираме такви содржини, тоа ќе го правиме само во согласност со применливите закони.

B. Информации за вашето користење на Услугите

Може да собираме информации за вашето користење на нашите Услуги преку софтверот на вашиот уред/производ од APS и други средства, или вашето користење на нашите апликации на интернет. На пример, ние може да го собираме следново:

 • Информации за уредот/производот – како што се моделот на хардверот, MAC-адресата на интерфејсот на уредот за безжична мрежа и мобилниот телефонски број што го користи уредот кога контактирате со APS, информациите за мобилната мрежа, оперативниот систем на мобилниот уред, типот на мобилниот прегледувач што го користите, поставката за временската зона и други единствени идентификатори, ИП-адреса, детали за оперативниот систем и поставки на уредот што го користите за да пристапите до Услугите.
 • Евидентирани информации – како што се времето и траењето на вашето користење на Услугата, термините за пребарување што ги внесувате преку Услугите, како и сите други информации зачувани во колачињата што сме ги поставиле на вашиот уред (компјутер, мобилен телефон или таблет) или на нашата апликација.
 • Информации за локацијата – како што е GPS-сигналот од вашиот производ или уред или информации за пристапни точки со WiFi во близина и базни станици кои може да се пренесат до нас кога вие користите одредени Услуги. За некои од нашите Услуги со овозможена локација се потребни вашите Лични информации за да функционира карактеристиката. Ако сакате да користите одредена карактеристика, од вас ќе се побара да се согласите вашите податоци да се користат за оваа намена во времето на собирањето податоци. Може да ја повлечете својата согласност во секое време така што ќе ги промените поставките во вашиот уред/производ.
 • Гласовни информации – како што се снимки од вашиот глас што ги правиме и може да ги чуваме на нашите сервери кога користите говорни наредби.
 • Други информации – за вашето користење на Услугите, како што се апликациите на интернет што ги користите, веб-локациите што ги посетувате и начинот на кој комуницирате со содржините кои се нудат преку нашите услуги.

C. Лични информации од други извори

  Може да добиваме Лични информации од други лица (на пример, од други компании), а за повеќе детали за ова, погледнете ги следниве дополнителни информации:

  • Информации од јавно достапни извори
   Може да добиваме Лични информации за вас од јавно достапни извори, под услов приемот на таквите информации да е во согласност со применливите закони, кои може да ги комбинираме со други информации кои ги добиваме од вас или за вас.
  • Кога ќе се најавите на сметка со вашите акредитиви од социјалните медиуми
   Исто така, може да добиваме информации за вас од веб-локациите за социјално вмрежување кога ќе изберете да се поврзете со тие веб-локации. Сметката на APS ви овозможува да се пријавите и најавите со користење на вашата сметка на Facebook, Youtube [или друга социјална мрежа]. Ако го направите тоа, дозволувате Facebook (или друга сметка на социјална мрежа) да споделува одредени Лични информации од вашата сметка на Facebook со нас. Личните информации го вклучуваат вашето име, пол, општа локација, врска до вашиот профил на Facebook, временската зона, датумот на раѓање, сликата на профилот, „допаѓањата“ и списокот на вашите „пријатели“. Личните информации кои ги собира Facebook, како контролор, ни се доставуваат нам и стануваат предмет на оваа Политика за приватност. Препорачуваме да се запознаете со начинот на кој функционира Facebook за да знаете како може да ги контролирате вашите Лични податоци и нивното споделување од Facebook со нас со користење на која било поставка во вашата сметка на Facebook.

  3. Според која законска основа обработуваме Лични информации?

  Немаме дозвола да ги обработуваме Личните информации ако не можеме да се повикаме на важечка законска основа. Затоа, ќе ги обработуваме вашите Лични информации само кога:

  • сме добиле претходна јасна согласност од вас;
  • обработката е неопходна за да ги извршиме нашите договорни обврски кон вас или за да преземеме преддоговорни чекори на ваше барање;
  • обработката е неопходна за да ги почитуваме нашите законски или регулаторни обврски;
  • обработката е неопходна за да се заштитат вашите витални интереси или интересите на друго физичко лице;
  • или обработката е неопходна за нашите легитимни интереси освен таму каде што предност имаат вашите интереси или основните права и слободи. Примери за такви „легитимни интереси“ се:
   • за да се користат поевтини услуги (на пример, може да избереме да користиме одредени платформи кои се понудени од снабдувачи);
   • за да се заштити безбедноста на нашите ИТ-системи, архитектурата и мрежите; и
   • за да ги исполниме нашите корпоративни цели и целите за социјална одговорност.

  4. Како ги користиме вашите Лични информации?

  Може да ги користиме Личните информации кои ги собираме за следнава намена:

  • Создавање Сметка/Најава на нашите веб-локации, апликации– за да ви овозможиме да создадете профил на нашите веб-локации, апликации и да ви овозможиме да се најавите на такви веб-локации и апликации;
  • Регистрирање производи/уреди – за да се регистрирате или да го регистрирате вашиот уред или производ за некоја од нашите Услуги;
  • Обезбедување на нашите Услуги – за да ви ги обезбедиме нашите Услуги или која било друга конкретна карактеристика на ваше барање, вклучувајќи и овозможување ние да ги исполниме нашите обврски од кој било договор со вас (како што е каква било гаранција за производот или уредот);
  • Анкети – да ве прашаме за вашето мислење и коментари за нашите Услуги и да спроведуваме други анкети;
  • Приспособена и насочена содржина – за да ви обезбедиме приспособена содржина и да ви даваме препораки според вашите минати активности на нашите услуги. Може да ги користиме Личните информации за поефикасно да ги насочиме нашите Услуги, содржини, препораки, реклами и комуникација (повеќе информации може да најдете во нашата Политика за колачиња);
  • Маркетинг – за да ви доставиме билтени и друга комуникација по пошта, е-пошта, телефон и/или текстуална порака (SMS), само ако сте дале согласност или ако ние имаме дозвола на друг начин да го правиме тоа според применливите закони.
  • Профилирање – за да ги предвидуваме вашите интереси и според тоа да ви обезбедиме директен маркетинг;
  • Рекламирање – за рекламирање, како што е доставување приспособени реклами и спонзорирана содржина и испраќање промотивна комуникација;
  • За анализа – за процена и анализа на нашиот пазар, клиенти, производи, уреди и други Услуги (вклучувајќи и барање ваше мислење за нашите производи и услуги и спроведување анкети меѓу корисници);
  • Статистика – за создавање анонимна, збирна статистика за користењето на нашите Услуги. Овие податоци од кои се отстранети личните информации може да се споделуваат со други лица;
  • Подобрување на услугите – за развивање и подобрување нови и постојни производи и Услуги од Advanced Power Solutions, препораки, реклами и друга комуникација и да дознаеме повеќе за тоа што го претпочитате;
  • Услуги за корисничка поддршка – за да обезбедиме услуги за корисничка поддршка за вашиот уред или производ или за да одговориме на сите други барања за поддршка што може да ги имате (како што е постапување со жалби);
  • Деловни намени – за следење на деловните активности и внатрешна евиденција;
  • Објавување на вашите коментари – таму каде што ќе поставите мислења, коментари или содржина за некој производ или уред на нашите веб-локации или апликации или таму каде што ќе одговорите на доброволна анкета, ние може да поставиме врска до вашите коментари или да ги објавиме, вклучувајќи ги и нашите реклами;
  • Безбедност – за да ги заштитиме нашите клиенти (на пример, за да спречиме спам или обиди за измама на корисниците на нашите Услуги); за да работиме и да ја одржуваме безбедноста на нашите Услуги (на пример, за да спречиме или запреме напад на нашите системи или мрежи); или за да ја заштитиме сопственоста на Advanced Power Solutions, вклучувајќи го и спроведувањето на кои било правила или договори со кои се уредува користењето на нашите Услуги;
  • Законски обврски – за да ги исполниме нашите законски обврски според законите во земјите-членки на ЕУ или според законодавството на Европската Унија;
  • Наградни игри и промоции – за да ги спроведеме Активностите и да го евидентираме вашето учество во нив, како што е дозволено со закон, како и за да им ги доставиме вашите Лични информации на нашите партнери и спонзори на таквите Активности;
  • Обука – за обука на персоналот и проверка на квалитетот, особено во врска со нашите претставници за корисничка поддршка;
  • Ажурирања – за да комуницираме со вас, вклучувајќи го и тоа да ве известиме за вашата сметка, профили или трансакции со нас, да ви доставуваме важни информации за вашите производи, уреди, апликации или други Услуги, како и за да ви испраќаме известувања за какви било материјални промени на нашето Известување за приватност;
  • Комбинирање лични податоци – за да ги комбинираме Личните информации што ги собираме од вас, на пример, за да можеме да ви обезбедиме подобри услуги за поддршка и поперсонализирани содржини;
  • Корпоративни трансакции – за да управуваме со корпоративни трансакции кои ја вклучуваат нашата компанија, вклучувајќи реорганизација, спојување, пренос, продажба, заедничко вложување, доделување или друга промена на сите или на дел од деловните активности, капитал или акции на Advanced Power Solutions, вклучувајќи ги, без ограничување, поврзани со процес на банкротирање или слична постапка.

  5. Кому и каде ги откриваме вашите Лични информации?

  Нема да ги откриеме вашите Лични информации на други лица за нивни независни активности поврзани со маркетинг или деловни активности без ваша согласност. Сепак, можно е да им ги откриеме вашите Лични информации на следниве субјекти:

  A. Други примачи на Лични информации

  • Подружници на Advanced Power Solutions
   Можеби ќе треба да им ги пренесеме вашите Лични информации на други подружници на Advanced Power Solutions за да ви ги обезбедиме Услугите што ви се потребни или за какви било други услуги/помош што сте ги побарале. Сите подружници на Advanced Power Solutions мора да ги почитуваат практиките за приватност кои се утврдени во ова Известување за приватност.
  • Избрани партнери
   Може да ги споделиме вашите Лични информации со нашите внимателно избрани деловни партнери, вклучувајќи и безжични оператори. Овие партнери може да ги користат вашите Лични информации за да ви ги обезбедат Услугите од APS што ги барате (како што се видеосодржини), за да ги предвидуваат вашите интереси и за да можат да ви достават промотивни материјали, реклами и други материјали.
  • Даватели на услуги
   Користиме други даватели на услуги за да ни помогнат да администрираат одредени активности и услуги во наше име, како што се исполнување на вашето купување и испорачување производи, администрирање Активности, обработка на плаќања со кредитни картички, испраќање пошта и е-пошта, испраќање текстуални пораки (SMS), обезбедување реклами, анализирање на користењето на нашите Услуги, следење на ефективноста на нашите рекламни кампањи, овозможување на корисниците да се поврзат на нивната социјална мрежа, обезбедување услуги за проверка на измами и услуги за корисничка поддршка. Може да споделуваме Лични информации за вас со други даватели на услуги за да им овозможиме да вршат услуги во наше име и тие ќе работат во согласност со нашите упатства. Еве примери за други даватели на услуги кои ги користиме:
   • Даватели на услуга за е-пошта – услуги на облак од, на пример, Eloqua by Oracle, се користат за да ни помогнат да ви испраќаме е-пораки според вашите претпочитани вредности за маркетинг;
   • Даватели на аналитички услуги – давателите на аналитички услуги се користат за да ни помогнат да разбереме како ги користите нашите производи/уреди и другите Услуги, за да ни помогнат да ги подобриме нашите услуги. Во моментов користиме Google Analytics како давател на аналитички услуги. За дополнителни информации, видете ја нашата Политика за колачиња.
  • Даватели на социјални мрежи
   Може да ги доставиме вашите Лични информации како што се адреси на е-пошта, до одредени даватели на социјални мрежи за да може да ни помогнат да ви прикажуваме реклами за нашите Услуги на вашите страници од социјалните мрежи. Ќе ги споделуваме вашите Лични информации со давателите на социјални мрежи само во согласност со вашите претпочитани вредности за маркетинг и сите применливи закони.
  • Други страни кога се бара со закон или за да ги заштитиме нашите Услуги
   Ќе ги откриеме вашите Лични информации за да ги почитуваме применливите закони или за да одговориме на валиден судски процес, вклучувајќи барања од полиција или други владини агенции; за да ги заштитиме нашите клиенти (на пример, за да спречиме спам или обиди за измама на корисниците на нашите Услуги); за да работиме и да ја одржуваме безбедноста на нашите Услуги (на пример, за да спречиме или запреме напад на нашите системи или мрежи); или за да ги заштитиме правата или сопственоста на Advanced Power Solutions, вклучувајќи го и спроведувањето на кои било правила или договори со кои се уредува користењето на нашите Услуги.
  • Анонимна статистика
   Подготвуваме и развиваме анонимни, збирни или општи податоци и статистика од различни причини (како што е наведено во ова Известување за приватност). Бидејќи овие податоци се анонимни (т.е. не можат да ве идентификуваат преку нив), сметаме дека овие информации не претставуваат Лични информации. Како такви, ние може да ги споделиме со кои било други лица (како што се нашите подружници, партнери, огласувачи или слично).
  • Други лица со наша согласност или според ваши насоки
   Може да ги споделиме Личните информации за вас со други лица кога се согласувате со такво споделување или барате такво споделување. Одреден број услуги од APS ви даваат опција и можност да поставувате и споделувате одредени Лични информации како што се пораки, фотографии, видеа и други содржини. Сите Лични информации што избирате да ги поставите и да ги споделите на јавно достапен профил може да ги прегледуваат и до нив да пристапуваат други лица. Затоа, секогаш бидете внимателни кога користите такви Услуги од APS.

  B. Меѓународен пренос на податоци

  Личните информации што го собираме од вас може да се чуваат и да се обработуваат во вашиот регион или да се пренесуваат, чуваат или да се обработуваат на друг начин надвор од Европската економска област („ЕЕО“), вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на Канада и Јапонија или во која било друга земја која не нуди соодветно ниво на заштита на податоци какво што признава Европската комисија и каде што APS или неговите подружници, филијали или даватели на услуги имаат објекти.

  Кога пренесуваме ваши Лични информации надвор од ЕЕО, ќе обезбедиме дека се применуваат соодветни заштитни мерки како што се соодветни договори и механизми за пренос (како што се Нацрт-одредбите на ЕУ) за да помогнеме да се обезбеди дека другите даватели на услуги обезбедуваат соодветно ниво на заштита на вашите Лични информации. Може да побарате дополнителни информации на оваа тема и да добиете копија од соодветните заштитни мерки на ваше барање така што ќе испратите барање до контактот што е наведен подолу во делот Контактирајте со нас/Дополнителни информации на ова Известување за приватност.

  6. Што преземаме за да ги заштитиме вашите Лични информации?

  A. Општо

  Advanced Power Solutions применува соодветни физички и технички мерки за да ги заштити Личните информации што ги собираме во врска со нашите Услуги. Овие мерки го земаат предвид следново:

  • модернизацијата на технологијата;
  • трошоците за воведување;
  • природата на податоците; и
  • ризикот од обработката.

  Намената е да се обезбеди заштита од случајно или незаконско уништување или промена, случајно губење, неовластено откривање или пристап, и против други незаконски форми на обработка.

  Сепак, имајте предвид дека иако преземаме соодветни чекори за да ги заштитиме вашите Лични информации, ниту една веб-локација, производ, уред, апликација или пренос на податоци на интернет, компјутерски систем или безжично поврзување не се целосно безбедни и затоа не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите Лични информации.

  B. Шифрирање

  Сите Лични информации што ни ги доставувате се чуваат на наши безбедни сервери. Таму каде што сме ви дале (или вие сте избрале) лозинка што ви овозможува да пристапите до одредени Услуги, вие сте одговорни да ја чувате доверливоста на оваа лозинка, а ние бараме од вас да не ја споделувате лозинката со никого.

  C. Користење на карактеристиките за социјални медиуми и форуми

  Одредени Услуги вклучуваат карактеристики за социјално вмрежување, соба за разговор или форум. Треба да обезбедите дека кога ги користите овие карактеристики, вие не поднесувате никакви Лични информации кои не сакате да се гледаат, собираат и да се користат од други корисници.

  7. Кои се вашите права и како може да ги искористите?

  A. Кои се вашите права?

  Advanced Power Solutions ќе ги собира, чува и обработува вашите Лични информации во согласност со вашите права според кои било применливи закони за заштита на податоците.

  Вашите права според Општа регулатива за заштита на податоци вклучуваат право на пристап до копија од вашите Лични информации, право да побарате коригирање или ажурирање на сите неточни Лични информации и право на приговор за обработката на вашите Лични информации според условите кои се предвидени во применливите закони.

  Исто така, имате право да побарате бришење на вашите Лични информации и, таму каде што сте дале согласност за обработка на вашите Лични информации, имате право да ја повлечете таа согласност во секое време (а ова повлекување да не влијае врз законитоста на обработката пред таквото повлекување). Во одредени случаи, вие имате право и на преносливост на податоците. Ова е право да побарате враќање на Личните информации што сте ни ги доставиле во структуриран, најчесто користен формат и формат читлив за машини и да побарате пренесување на таквите Лични информации до друго лице, без задржување од наша страна и според вашите обврски за доверливост.

  B. Искористување на вашите права

  Ако сакате да искористите некое од горенаведените права, контактирајте со нас преку користење на некој од начините на комуникација наведени подолу во делот Контактирајте со нас/Дополнителни информации на ова Известување за приватност.

  C. Жалби

  Ако не сте задоволни од начинот на кој ние ги обработуваме вашите Лични информации, може да контактирате со нас преку користење на некој од начините на комуникација наведени подолу во делот Контактирајте со нас/Дополнителни информации на ова Известување за приватност или, како алтернатива, може да поднесете жалба кај надлежниот надзорен орган, покрај вашите права што се наведени погоре.

  8. Чување на податоците – колку долго ги задржуваме/чуваме вашите Лични информации

  Ќе ги чуваме вашите Лични податоци за периодот што е неопходен за да се исполнат намените за кои биле собрани вашите Лични податоци како што е наведено во ова Известување за приватност освен ако со закон не се бара подолг период на чување. Кога вашите Лични информации не се потребни за намената за која биле собрани или како што се бара со применливите закони, ќе бидат избришани и/или ќе ви бидат вратени во согласност со применливиот закон.

  9. Врски и производи од други лица во нашите Услуги

  Нашите веб-локации, апликации и производи може да содржат врски до веб-локации од други лица со кои не управува APS, а нашите веб-локации или вашиот производ или уреди може да содржат апликации кои може да се преземат од други лица. Овие поврзани веб-локации и апликации не ги контролира APS и како такви, ние не сме одговорни за практиките или содржините поврзани со приватноста на ниту една поврзана веб-локација или апликација на интернет. Ако изберете да користите некоја веб-локација или апликација од други лица, сите Лични информации што ги собираат веб-локациите или апликациите од други лица ќе бидат предмет на постојните политики за приватност на тоа трето лице. Препорачуваме да одвоите време за да ги проверите политиките за приватност на другите лица на кои им доставувате Лични информации.

  10. Колачиња

  A. Што се колачиња?

  Advanced Power Solutions, како и одредени други лица кои обезбедуваат содржини, рекламирање или друга функционалност на нашите Услуги, може да користат колачиња и други технологии во одредени области на нашите Услуги. Колачињата се мали кодови за следење што може да ги чита веб-сервер во доменот што ги става колачињата на вашиот тврд диск. Може да користиме колачиња за да ги зачуваме вашите претпочитани вредности и поставки, да ви помогнеме со најавувањето, да ви обезбедиме насочени реклами и да ги анализираме операциите на веб-локациите.

  Имајте предвид дека можете да ги промените поставките на прегледувачот за да ве известува кога ќе се испратат колачиња до него. Ако не сакате да добивате колачиња, може и да ги одбиете сите колачиња така што ќе ги активирате соодветните поставки на вашиот прегледувач. Имајте предвид дека ако изберете да ги одбиете сите колачиња, некои карактеристики на Услугите може да бидат недостапни за вас или да не функционираат правилно. Најпосле, може и да ги избришете колачињата што веќе се испратени.

  B. Дополнителни информации за колачиња

  За дополнителни информации за колачињата, за тоа како APS и другите лица ги користат, како и за детални информации за оневозможување на колачињата, погледнете ја нашата Политика за колачиња.

  11. Ваши избори (на пример, рекламни е-пораки или друго)

  Ние и другите подружници на Advanced Power Solutions може да ги користиме вашите Лични информации (како што се информациите за контакт (на пример, име, презиме, пол, адреса, адреса на е-пошта, телефонски број)) за да ви испраќаме кореспонденција за маркетинг по пошта, е-пошта, телефон и/или текстуална порака (како што е SMS) поврзана со производите, уредите и другите Услуги од APS во согласност со вашите претпочитани вредности за е-пошта и контакт или ако сте согласиле поинаку.

  Кога купувате производи или уреди од APS, контактирате со нашите претставници за корисничка поддршка, создавате сметка или профил за некоја од нашите Услуги или се претплаќате на некоја од нашите Услуги, може да добиете можност за да се пријавите (или таму каде што е дозволено со применливите закони, да се откажете) за добивање на таква кореспонденција за маркетинг. Не споделуваме Лични информации со други лица за цели за маркетинг од страна на другите лица.

  Може да ги користиме вашите Лични информации за да ја персонализираме и поефикасно да ја насочиме нашата комуникација за маркетинг, толку колку што е можно, така што секоја кореспонденција за маркетинг да биде релевантна за вас.

  За да се откажете од добивање кореспонденција за маркетинг од APS, ажурирајте ги претпочитаните вредности за е-пошта и контакт или кликнете „Unsubscribe“ (Откажи ја претплатата) на која било промотивна или рекламна порака што ја добивате од нас.

  12. Лични информации за деца

  A. Кој е дете?

  Advanced Power Solutions ги смета за деца сите лица што се помлади од 16 години или помлади од возраста што е наведена во применливите закони за заштита на податоците.

  B. Дали собираме Лични информации од деца?

  Свесно не собираме и не се обидуваме да собираме Лични информации од и за деца без согласност од родител или старател. Таму каде што собираме Лични информации од деца, секогаш правиме разумни напори за да потврдиме дека е дадена таква согласност или дека родителот или старателот на детето го одобрил тоа.

  C. Што правиме кога децата ни доставуваат Лични информации?

  Ако дознаете дека Личните информации што биле доставени до нас се однесуваат на дете без согласност од родител или старател, ние ќе преземеме разумни напори: да ги избришеме тие Лични информации што е можно побрзо; или ако бришењето не е можно, ќе обезбедиме тие Лични информации да не се користат за никаква намена, ниту да се откријат на други лица.

  D. Прашања од родител или старател

  Ако сте родител или старател и имате прашања во врска со обработката на Личните информации на вашето дете од страна на APS, контактирајте со нас преку користење на деталите наведени подолу во делот „Контактирајте со нас/Дополнителни информации“.

  13. Промени на ова Известување за приватност

  Advanced Power Solutions може да го променува ова Известување за приватност понекогаш. „Датумот на последното ажурирање“ на дното од оваа страница покажува кога ова известување било ажурирано последен пат, а сите промени ќе почнат да важат по објавувањето на ажурираното Известување за приватност.

  Ќе ви доставиме известување ако овие промени се материјални и, таму каде што се бара со применливите закони, ќе ја побараме вашата согласност. Ќе ви го испратиме ова известување по е-пошта или со објавување на промените на веб-локацијата на Advanced Power Solutions или преку други релевантни Услуги.

  14. Контактирајте со нас / Дополнителни информации

  Ако имате прашања околу собирањето, обработката или користењето на нашите Лични информации или ако сакате да поправите, блокирате, отстраните, пристапите, да поднесете приговор или да ја повлечете својата согласност за кој било применлив аспект од ова Известување за приватност или да избришете кои било од вашите Лични информации, контактирајте со нас:

  Advanced Power Solutions NV
  Brusselsesteenweg 502
  1731 Zellik
  Белгија
  Единствен даночен број 0414.688.361

  Датум на последно ажурирање: 27/09/2021