x

Välj ditt språk

VINN EN POWER RANGERS KARATE BOOT CAMP

Ja det stämmer! Bemästra Power Up-spelet och ha en chans att vinna ett exklusivt POWER RANGERS Karate Boot Camp. Detta inkluderar resan till platsen och övernattning.

Spela och vinn!

meny

språk

Advanced Power Solutions dataskyddsmeddelande

Det här dataskyddsmeddelandet visar hur vi använder information vi samlar in om dig (kallat "personuppgifter", vilket förklaras nedan). Genom att acceptera dialogrutan angående cookiepolicyn godkänner du uttryckligen de nuvarande allmänna användarvillkoren.

Dataskyddsmeddelandet gäller tjänster, enheter, produkter, webbplatser eller applikationer som hänvisar eller länkar till Dataskyddsmeddelandet (sammantaget våra "Tjänster") och kommer att gälla oavsett om du använder våra tjänster via en dator, en mobiltelefon, en surfplatta, en TV eller en annan enhet.

1. Vad är personuppgifter?

I det här dataskyddsmeddelandet består "Personuppgifter" av all information som är relaterad till en identifierad eller identifierbar individ (t.ex. du). Till exempel kan information som identifierar dig vara ditt namn, adress, telefonnummer, foton, kontouppgifter, ett specifikt identifieringsnummer för en produkt/enhet från Advanced Power Solutions som du har köpt, platsdata, webbidentifierare (t.ex. cookies och din IP-adress), etc. Information som inte identifierar dig i sig, men som vi kopplar till dig räknas också som Personuppgifter.

2. Vilken personlig information samlar Advanced Power Solutions in om dig?

A. Personuppgifter du tillhandahåller direkt om dig själv

Vissa tjänster som vi tillhandahåller möjliggör/kräver att du ger oss dina Personuppgifter.

  • När du skapar ett APS-konto på våra webbplatser eller applikationer
    När du skapar ett APS-konto på en av APS webbplatser eller applikationer ber vi dig att tillhandahålla vissa Personuppgifter som kön, förnamn, efternamn, e-postadress, födelsedatum och land där du är bosatt. Den nödvändiga informationen kan variera beroende på vilken tjänst du har valt.
  • När du registrerar en produkt eller enhet hos APS
    Om du väljer att registrera den relevanta produkten eller enheten hos oss för att aktivera vissa funktioner eller utnyttja eventuell förlängd garanti eller kampanjer. När vi registrerar din produkt eller enhet kan vi samla in Personuppgifter som ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress och information om produkter eller enheter från APS som du äger, som serienummer (eller andra produkt/enhetsidentifierare) och inköpsdatum.
  • När du kommunicerar med APS
    När du kontaktar oss eller har kontakt med våra kundsupportmedarbetare via e-post, livechatt, telefon eller personligen kan vi samla in dina Personuppgifter som namn, adress, telefonnummer, e-postadress och kontaktönskemål och vi kan även samla in information om produkter eller enheter från APS som du äger, som serienummer och inköpsdatum. Vi kan även skapa loggar/rapporter som är användbara när vi felsöker prestandaproblem hos produkter eller applikationer och samla in information om problemen. Vi använder den här informationen för att kunna ge dig kund- och produktsupport. Vi kan gå in i ditt My APS-konto eller andra relevanta APS-konton för att ge dig den hjälp eller det stöd du behöver eller har begärt. Vi kan även spela in och granska dina samtal med våra kundsupportmedarbetare (t.ex. när du kontaktar oss via telefon) för utbildning och reklamationshantering samt även för att gå igenom information som du har lämnat via frivilliga kundundersökningar. Vi kommer endast att spela in och/eller granska dina samtal med oss om det är tillåtet i tillämplig lag och vi kommer att meddela dig om vi gör detta senast när samtalet inleds.
  • Anslagstavlor och forum
    Vissa APS-webbplatser och applikationer har anslagstavlor, forum, chattfunktioner, bloggar och liknande funktioner ("communitypubliceringar") genom vilka du kan publicera information, meddelanden och övrigt material. Om du lämnar ut Personuppgifter via sådana tjänster rekommenderar vi att du är mycket försiktig eftersom det kan bli offentlig information som är tillgänglig för besökare på våra webbplatser och för allmänheten. För att delta i communitypubliceringar samlar vi in vissa personuppgifter, vilket innefattar ditt namn, användarnamn, lösenord, e-postadress, födelsedatum och kontaktuppgifter (t.ex. e-postadress, telefonnummer) och i vissa fall produktinformation som modell och serienummer och all annan information som du väljer att lämna ut i sådana communitypubliceringar.
  • Kampanjer, spel, utlottningar och tävlingar
    Om du deltar i kampanjer, tävlingar, webbaserade spel, utlottningar, eller onlinekampanjer, t.ex. pengarna tillbaka ("Aktiviteter") kan vi använda de Personuppgifter du tillhandahåller för att administrera Aktiviteterna vilket innefattar ditt förnamn, efternamn, adress, e-postadress, födelsedatum och bosättningsland. Om villkoren för sådana kampanjer när det gäller behandling av Personuppgifter om dig hamnar i konflikt med det här Dataskyddsmeddelandet ska villkoren för kampanjen ha företräde. Vi rekommenderar dig därför att läsa de aktivitetsspecifika villkoren noga.
  • Prenumerationer och nyhetsbrev
    Om du prenumererar på våra marknadsföringsmeddelanden och nyhetsbrev samlar vi in Personuppgifter från dig inklusive e-postadress, förnamn, efternamn och kön. Vi kommer endast att tillhandahålla sådana prenumerationstjänster till dig i enlighet med gällande lagar och om du uttryckligen har bett oss att göra detta.
  • När du överför Personuppgifter till en av APS webbplatser eller webbapplikationer
    Utöver ovanstående kan vi samla in övriga Personuppgifter som du tillhandahåller genom att överföra innehåll (t.ex. videor eller foton) till våra webbplatser eller webbapplikationer. I sådana fall kan följande Personuppgifter samlas in för att publicera innehållet på våra webbplatser eller webbapplikationer: ditt namn, din e-postadress, fakturauppgifter som underlag (t.ex. för vissa webbkampanjer) och eventuella Personuppgifter i innehållet som du väljer att överföra. I de fall vi samlar in sådant innehåll gör vi det endast i enlighet med gällande lagar.

B. Information om din användning av Tjänsterna

Vi kan samla in information om din användning av våra tjänster via programvara på din enhet/produkt från APS och på andra vis, eller din användning av våra webbapplikationer. Till exempel kan vi samla in:

  • Enhets-/produktinformation – som din maskinvarumodell, MAC-adressen för enhetens trådlösa nätverksgränssnitt och det mobiltelefonnummer som används av enheten om du kontaktar APS mobilnätverksinformation, din mobila enhets operativsystem, typen av mobil webbläsare som du använder, inställningar för tidszon och andra unika enhetsidentifierare, IP-adress, information om operativsystem och inställningar på enheten du använder för att få tillgång till Tjänsterna.
  • Logginformation – som tidpunkt och varaktighet för din användning av Tjänsten, sökord som du anger i Tjänsterna samt eventuell information lagrad i cookies som vi har ställt in på din enhet (som din dator, mobiltelefon eller platta) eller vår applikation.
  • Platsinformation – som din produkts eller enhets GPS-signal eller information om närliggande WiFi-åtkomstpunkter och mobilmaster som kan skickas till oss när du använder vissa Tjänster. Vissa av våra platsaktiverade Tjänster kräver tillgång till dina Personuppgifter för att funktionen ska fungera. Om du vill använda den aktuella funktionen kommer du att ombes ge ditt samtycke till att dina uppgifter används i det här syftet vid tidpunkten för datainsamlingen. Du kan dra tillbaka ditt samtycke när som helst genom att ändra inställningarna i din enhet/produkt.
  • Röstinformation – till exempel inspelningar av din röst som vi gör och kan lagra på våra servrar när du använder röstkommandon.
  • Övrig information – om din användning av Tjänsterna, som de webbapplikationer du använder, de webbplatser du besöker och hur du interagerar med innehåll som erbjuds via våra Tjänster.

C. Personuppgifter från tredjepartskällor

Vi kan ta emot Personuppgifter från tredje part (dvs. andra företag). För ytterligare information om detta, se följande extrainformation:

  • Information från offentligt tillgängliga källor
    Vi kan ta emot Personuppgifter om dig från offentligt tillgängliga källor, såvida mottagandet av sådan information är i enlighet med gällande lagar, och vi kan kombinera dessa med annan information vi tar emot från eller om dig.
  • När du loggar in till kontot med dina uppgifter från sociala medier.
    Vi kan också få information om dig från sociala nätverksplatser när du väljer att ansluta till sådana webbplatser. Du kan registrera dig och logga in till APS-kontot med ditt konto på Facebook eller Youtube (eller ett annat socialt nätverk). Om du gör det tillåter du Facebook (eller ett annat socialt nätverkskonto) att dela vissa Personuppgifter från ditt Facebook-konto med oss. De här Personuppgifterna innefattar namn, kön, plats, en länk till din Facebook-profil, din tidszon, ditt födelsedatum, din profilbild, vad du "gillat" och din lista med "vänner". De här Personuppgifterna samlas in av Facebook som dataregisteransvarig, tillhandahålls till oss och omfattas därefter av detta Dataskyddsmeddelande. Vi rekommenderar att du bekantar dig med Facebooks funktioner så att du vet hur du kan kontrollera dina Personuppgifter och hur de delas av Facebook med oss med hjälp av sekretessinställningarna i ditt Facebookkonto.
  • 3. Vilken laglig grund har vi för att samla in personuppgifter?

    Vi får inte behandla Personuppgifter om vi inte har giltig laglig grund för detta. Därför behandlar vi bara dina Personuppgifter när:

    • vi har fått ditt otvetydiga samtycke på förhand;
    • behandlingen är nödvändig för att uppfylla våra avtalsförpliktelser mot dig eller för att vidta åtgärder innan avtalet har ingåtts på din begäran;
    • behandlingen är nödvändig för att uppfylla våra juridiska eller lagstadgade skyldigheter;
    • behandlingen är nödvändig för att skydda dina eller en annan persons väsentliga intressen;
    • eller behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen förutom i de fall där de åsidosätts av dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter. Exempel på sådana "legitima" intressen innefattar:
      • att dra nytta av kostnadseffektiva tjänster (t.ex. kan vi välja att använda vissa plattformar som erbjuds av leverantörer);
      • att skydda säkerheten hos våra IT-system, vår arkitektur och våra nätverk; och
      • att uppfylla våra verksamhetsmål och sociala ansvarsmål.

    4. Hur använder vi dina personuppgifter?

    Vi kan använda personuppgifterna vi samlar in i följande syften:

    • Skapa ett konto/en logg på våra webbplatser och i våra applikationer – för att du ska kunna skapa en profil på våra webbplatser, i våra applikationer och för att du ska kunna logga in till sådana webbplatser och applikationer;
    • Registrera produkter/enheter – för att registrera dig eller din enhet eller produkt för någon av våra tjänster;
    • Tillhandahålla våra Tjänster – för att tillhandahålla våra Tjänster eller någon specifik funktion som du begär, inklusive för att uppfylla våra skyldigheter i eventuella avtal med dig (t.ex. produkt- eller enhetsgarantier);
    • Undersökningar – för att be om dina åsikter eller kommentarer om våra Tjänster och för att utföra andra undersökningar;
    • Skräddarsytt innehåll – för att tillhandahålla skräddarsytt innehåll och lämna rekommendationer baserat på dina tidigare aktiviteter i våra Tjänster. Vi kan använda Personuppgifter för att åstadkomma mer exakt riktning av våra Tjänster, innehåll, rekommendationer, annonser och kommunikation (mer information om detta finns i vår cookiepolicy);
    • Marknadsföringsaktiviteter – för att tillhandahålla dig nyhetsbrev och annan kommunikations via post, e-post, telefon och/eller textmeddelanden (SMS), endast om du har givit ditt samtycke eller om vi tillåts göra detta enligt tillämplig lag;
    • Profilering – för att förutse dina intressen och ge dig direktmarknadsföring utifrån detta;
    • Reklam – i reklamsyfte, till exempel för att tillhandahålla anpassade annonser och sponsrat innehåll och skicka kampanjmeddelanden till dig;
    • Analyssyften – för bedömning och analys av vår marknad, kunder, produkter, enheter och andra Tjänster (inklusive att fråga vad du tycker om våra produkter och tjänster och för att utföra kundundersökningar);
    • Statistik – för att skapa anonymiserad, sammanställd statistik om hur våra Tjänster används. Dessa anonymiserade uppgifter kan delas med tredje part;
    • Förbättrad service – för att utveckla och förbättra nya och befintliga Advanced Power Solutions-produkter och -tjänster, rekommendationer, annonser och övrig kommunikation samt för att få veta mer om dina önskemål;
    • Kundsupporttjänster – för att tillhandahålla kundsupporttjänster för din enhet och produkt, eller för att hantera eventuella andra supportärenden du kan ha (som reklamationshantering);
    • I affärssyfte – för att övervaka verksamheten och interna register;
    • Publicera dina kommentarer – om du överför produkt- eller enhetsrecensioner, kommentarer eller innehåll till våra webbplatser eller tillämpningar, eller om du har svarat på en frivillig undersökning kan vi länka till eller publicera dina kommentarer inklusive i våra egna annonser;
    • Säkerhet – för att skydda våra kunder (t.ex. för att undvika skräppost eller för att skydda användare av våra Tjänster mot bedrägerier); för att hantera och underhålla säkerheten i våra Tjänster (t.ex. för att hindra eller avbryta en attack mot våra system eller nätverk); eller för att skydda Advanced Power Solutions rättigheter eller egendom, inklusive för att genomdriva villkor eller avtal som styr användningen av våra Tjänster;
    • Lagstadgade förpliktelser – för att uppfylla våra lagstadgade förpliktelser enligt lagar i EU-medlemsstater eller EU-lagstiftningen;
    • Tävlingar och kampanjer – för att genomföra aktiviteter och registrera ditt deltagande i dem, i den utsträckning det tillåts i lag samt att tillhandahålla dina Personuppgifter till våra partner och sponsorer i sådana Aktiviteter;
    • Utbildning – för personalutbildning och i kvalitetssäkringssyfte, framförallt i förhållande till våra kundsupportrepresentanter;
    • Uppdateringar – för att kommunicera med dig, inklusive kommunikation om ditt konto, dina profiler eller transaktioner med oss, för att ge dig viktig information om dina produkter, enheter, applikationer eller andra Tjänster, skicka meddelanden till dig om väsentliga förändringar i vårt Dataskyddsmeddelande;
    • Kombinera personuppgifter – för att kombinera Personuppgifter vi samlar in från dig, till exempel för att tillåta oss att ge bättre supporttjänster och mer personanpassat innehåll;
    • Företagstransaktion – för att hantera företagstransaktioner som innefattar vårt företag inklusive omorganisation, fusion, överlåtelse, försäljning, samriskföretag, upplåtelse eller annan disposition av hela eller delar av Advanced Power Solutions verksamhet, tillgångar eller aktier, inklusive, utan begränsning, i samband med konkurs eller liknande förfaranden.

    5. Till vem och var lämnar vi ut dina personuppgifter?

    Vi lämnar inte ut dina Personuppgifter till tredje part för deras egna oberoende marknadsförings- eller affärssyften utan ditt samtycke. Dock kan vi lämna ut dina uppgifter till följande parter:

    A. Tredjepartsmottagare av Personuppgifterna

    • Advanced Power Solutions dotterbolag
      Vi kan behöva överföra dina Personuppgifter till andra dotterbolag till Advanced Power Solutions för att tillhandahålla de Tjänster du behöver eller för andra tjänster/hjälp som du efterfrågar. Alla dotterbolag till Advanced Power Solutions måste följa de dataskyddsrutiner som beskrivs i det här Dataskyddsmeddelandet.
    • Valda Partner
      Vi kan dela dina Personuppgifter ned våra noggrant utvalda affärspartner, inklusive leverantörer av trådlösa tjänster. Dessa partner kan använda dina Personuppgifter för att tillhandahålla dig APS-tjänster som du efterfrågar (t.ex. videoinnehåll), göra förutsägelser om dina intressen och kan tillhandahålla dig med kampanjmaterial, annonser och annat material.
    • Tjänsteleverantörer
      Vi använder tredjepartstjänsteleverantörer för att hjälpa oss administrera vissa aktiviteter och tjänster för vår räkning, som att uppfylla dina köp och leverera produkter, behandla kreditkortsbetalningar, skicka post och e-post, skicka textmeddelanden (SMS), annonsering, analysera användningen av våra tjänster, undersöka effektiviteten i våra marknadsföringskampanjer, tillåta användare att ansluta till sociala nätverk, tillhandahålla bedrägerikontrolltjänster och kundsupporttjänster. Vi får dela Personuppgifter om dig med sådana tredjepartstjänsteleverantörer endast för att de ska kunna utföra tjänster för vår räkning och de kommer endast att arbete enligt våra anvisningar. Här följer några exempel på tredjepartstjänsteleverantörer som vi använder: o E-posttjänsteleverantörer – Molntjänster från t.ex. Eloqua by Oracle används för att hjälpa oss att skicka e-post till dig i enlighet med dina marknadsföringsönskemål; o Analystjänsteleverantörer – analysleverantörer används för att hjälpa oss att förstå hur våra produkter/enheter och andra Tjänster används, för att vi ska kunna förbättra våra Tjänster. De analysleverantörer vi använder för tillfället är Google Analytics. För ytterligare information, se vår Cookiepolicy.
    • Sociala nätverksleverantörer
      Vi kan tillhandahålla dina Personuppgifter, som din e-postadress, till vissa sociala nätverksleverantörer så att de kan hjälpa oss att visa annonser om våra Tjänster på dina sociala nätverkssidor. Vi delar endast dina Personuppgifter med sociala nätverksleverantörer i enlighet med dina marknadsföringsönskemål och tillämplig lag.
    • Tredje part när det krävs i lag eller för att skydda våra Tjänster
      Vi lämnar ut dina Personuppgifter för att uppfylla tillämpliga lagar eller för att svara på giltiga rättsliga processer, inklusive från brottsbekämpande myndigheter eller andra myndigheter; för att skydda våra kunder (t.ex. för att undvika skräppost eller för att skydda användare av våra Tjänster mot bedrägerier); för att hantera och underhålla säkerheten i våra Tjänster (t.ex. för att hindra eller avbryta en attack mot våra system eller nätverk); eller för att skydda Advanced Power Solutions rättigheter eller egendom, inklusive för att genomdriva villkor eller avtal som styr användningen av våra Tjänster.
    • Anonym statistik
      Vi tar fram och utvecklar anonyma, sammanställda eller generiska data och statistik i olika syften (enligt beskrivningen i det här Dataskyddsmeddelandet). Eftersom dessa data är anonyma (dvs. du kan inte identifieras genom dem) anser vi inte den här informationen vara Personuppgifter. Det innebär att vi kan dela den med tredje part (som våra dotterbolag, partner, annonsbolag eller liknande).
    • Andra parter med ditt samtycke eller på din begäran
      Vi kan dela Personuppgifter om dig med tredje part när du samtycker till eller begär detta.

    Ett antal av APS Tjänster ger dig valet och möjligheten att överföra och dela vissa Personuppgifter som meddelanden, foton, videor och annat innehåll. Alla Personuppgifter som du väljer att överföra och dela i en offentligt tillgänglig profil kan visas av och är tillgängliga för andra. Var därför alltid försiktig när du använder sådana APS-tjänster.

    B. Internationell överföring av data

    Personuppgifterna som vi samlar in från dig kan lagras och behandlas i ditt område eller överföras till, lagras eller på annat vis behandlas utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES"), inklusive, men inte begränsat till Kanada och Japan eller i andra länder som inte erbjuder en tillräcklig nivå av dataskydd enligt Europeiska kommissionen och där APS eller dess dotterbolag, närstående bolag eller tjänsteleverantörer har anläggningar.

    Om vi överför dina Personuppgifter utanför EES ser vi till att lämpliga säkerhetsåtgärder som lämpliga överföringsavtal och mekanismer (som EU:s typklausuler) finns på plats för att se till att våra tredjepartstjänsteleverantörer ger en tillräcklig nivå av skydd för dina Personuppgifter. Du kan begära ytterligare information om detta och få en kopia av de aktuella säkerhetsåtgärderna på begäran genom att skicka en förfrågan till kontakten som anges i avsnittet Kontakta oss/ytterligare Information nedan i det här Dataskyddsmeddelandet.

    6. Vad gör vi för att hålla dina personuppgifter säkra?

    A. Allmänt

    Advanced Power Solutions har infört lämpliga fysiska och tekniska åtgärder för att skydda de Personuppgifter vi samlar in i anslutning till våra Tjänster. Dessa åtgärder väger in:

    • teknikens komplexitet;
    • kostnaderna för dess implementering;
    • typen av data och
    • risken med behandlingen.

    Syftet med detta är att skydda mot oavsiktlig eller olaglig förstörelse eller ändring, oavsiktlig förlust, otillåtet yppande eller otillåten åtkomst samt mot andra olagliga former av behandling.

    Observera dock att trots att vi vidtar ändamålsenliga åtgärder för att skydda dina Personuppgifter så är ingen webbplats, produkt, enhet, webbapplikation eller överföring av data, datorsystem eller trådlös anslutning helt säker och därför kan vi inte garantera dina Personuppgifters säkerhet.

    B. Kryptering

    Alla Personuppgifter du lämnar till oss lagras på våra säkra servrar. I de fall där vi har givit dig (eller där du har valt) ett lösenord som ger dig åtkomst till vissa Tjänster ansvarar du för att hålla det här lösenordet hemligt och vi ber dig att inte dela ditt lösenord med någon.

    C. Använda sociala media och forumfunktioner

    Vissa tjänster innefattar sociala nätverk, chattrum eller forumfunktioner. När du använder dessa funktioner måste du säkerställa att du inte lämnar ut några Personuppgifter som du inte vill att andra användare ska se, samla in eller använda.

    7. Vilka är dina rättigheter och hur kan du utöva dem?

    A. Vilka är dina rättigheter?

    Advanced Power Solutions kommer att samla in, lagra och behandla dina Personuppgifter i enlighet med dina rättigheter enligt tillämplig dataskyddslagstiftning.

    Dina rättigheter enligt europeisk dataskyddslagstiftning innefattar rätten att få en kopia på dina Personuppgifter, rätten att begära att eventuella felaktiga Personuppgifter tas bort eller uppdateras samt rätten att neka behandling av dina Personuppgifter enligt de villkor som fastslås i tillämplig lag.

    Du har också rätt att begära att dina Personuppgifter tas bort och, om du har givit ditt samtycke till behandling av dina Personuppgifter har du rätt att dra tillbaka detta samtycke när som helst (utan att detta tillbakadragande påverkar lagligheten i behandlingen före detta tillbakadragande). Dessutom har du rätt till dataportabilitet i vissa fall. Det här är rätten att begära att få tillbaka de Personuppgifter du har tillhandahållit oss med i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och att begära att dessa Personuppgifter överförs till tredje part, utan att vi hindrar detta och med hänsyn till dina egna sekretessförpliktelser.

    B. Utöva dina rättigheter

    Om du vill utöva några av ovanstående rättigheter, kontakta oss med något av kommunikationssätten nedan i avsnittet Kontakta oss/ytterligare information i det här Dataskyddsmeddelandet.

    C. Klagomål

    Om du inte är nöjd med hur vi behandlar dina Personuppgifter kan du kontakta oss med något av kommunikationssätten nedan i avsnittet Kontakta oss/ytterligare information i det här Dataskyddsmeddelandet eller så kan du lämna in ett klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten, utöver dina rättigheter ovan.

    8. Datalagring – Hur länge vi lagrar/sparar dina personuppgifter

    Vi sparar dina Personuppgifter under den period som krävs för att uppfylla de syften för vilka Personuppgifterna samlades in enligt beskrivningen i det här Dataskyddsmeddelandet såvida inte en längre lagringsperiod krävs i lag. När dina Personuppgifter inte längre behövs för det syfte de lagrades för eller enligt kraven i tillämplig lag kommer de att raderas och/eller skickas tillbaka till dig i enlighet med gällande lag.

    9. Tredjepartslänkar och produkter i våra Tjänster

    Våra webbplatser, applikationer och produkter kan innehålla länkar till andra tredje-parts¬webbplatser som inte drivs av APS och våra webbplatser eller dina produkter eller enheter kan innehålla applikationer som du kan hämta från tredje part. Dessa länkade webbplatser och applikationer ligger utanför APS kontroll och därför är vi inte ansvariga för sekretessrutinerna eller innehållet på några länkade webbplatser och webbapplikationer. Om du väljer att använda tredjepartswebbplatser eller tredjeparts¬appli¬kat¬ioner kommer alla Personuppgifter som samlas in av tredjepartwebb¬platsen eller tredjepartsapplikationen att omfattas den tredje partens eventuella dataskyddspo¬licy. Vi rekommenderar starkt att du tar dig tid att läsa dataskyddspolicyerna för eventuella tredje parter som du lämnar ut Personuppgifter till.

    10. Cookies

    A. Vad är cookies?

    Advanced Power Solutions, samt vissa andra tredje parter som tillhandahåller innehåll, annonser eller andra funktioner i våra Tjänster kan använda cookies och andra tekniker i vissa delar av våra Tjänster. Cookies är små textfiler som kan läsas av en webbserver i domänen som placerade cookie-filen på din hårddisk. Vi kan använda cookies för att spara dina val och inställningar, hjälpa dig att logga in, tillhandahålla riktade annonser och analysera användningen av webbplatsen.

    Observera att du kan modifiera din webbläsare så att den meddelar när cookies skickas till den. Om du inte vill ta emot cookies kan du även neka cookies helt genom att aktivera de aktuella inställningarna i webbläsaren. Observera att om du nekar cookies helt kan vissa funktioner i Tjänsterna inte längre vara tillgängliga för dig eller inte fungera som de ska. Slutligen kan du även radera cookies som redan har skickats.

    B. Ytterligare information om cookies.

    Du kan läsa mer om vad cookies är, hur APS och andra tredje parter använder dem och hur cookies kan avaktiveras i vår Cookiepolicy.

    11. Dina val (t.ex. marknadsföringsrelaterad e-post eller liknande)

    Vi och andra dotterbolag till Advanced Power Solutions kan använda dina Personuppgifter (som dina kontaktuppgifter (t.ex. förnamn, efternamn, kön, adress, e-postadress, telefonnummer)) för att skicka marknadsföringsrelaterad information via post, e-post, telefon och/eller textmeddelanden (t.ex. SMS) om APS produkter, enheter och andra Tjänster i enlighet med dina e-post- och kontaktinställningar eller enligt det du har godkänt.

    När du köper produkter eller enheter från APS, kontaktar våra kundtjänstrepresentanter, skapar ett konto eller en profil för en av våra Tjänster, eller prenumererar på en av våra Tjänster kan du välja att ta emot (eller om tillämplig lag tillåter det, inte ta emot) sådan marknadsföringsrelaterad information. Vi delar inte Personuppgifter med tredje part för den tredje partens marknadsföringssyften.

    Vi kan även använda dina Personuppgifter för att personanpassa och mer effektivt rikta vår marknadsföringskommunikation för att säkerställa, i den mån det är möjligt, att eventuella marknadsföringsrelaterad information är relevant för dig.

    Om du inte vill ta emot marknadsföringsrelaterad kommunikation från APS, uppdatera dina e-post och kontaktinställningar eller klicka på "Avsluta prenumeration" i ett marknadsförings- eller kampanjmeddelande via e-post som du fått från oss.

    12. Barns personuppgifter

    A. Vilka räknas som barn?

    Advanced Power Solutions räknar alla personer under 16 års ålder eller den ålder som anges i tillämplig dataskyddslagstiftning som barn.

    B. Samlar vi in Personuppgifter från barn?

    Vi samlar inte medvetet in Personuppgifter från eller om barn utan förälders eller vårdnadshavares godkännande. Om vi samlar in Personuppgifter från barn anstränger vi oss alltid i rimlig grad för att säkerställa att samtycke finns från barnets föräldrar eller vårdnadshavare.

    C. Vad gör vi när barn lämnar Personuppgifter till oss?

    Om vi blir medvetna om att Personuppgifter som har lämnats till oss avser ett barn utan samtycke från en förälder eller vårdnadshavare kommer vi att göra rimliga ansträngningar för att radera Personuppgifterna så snart som möjligt. Om radering inte är möjlig kommer vi att se till att dessa Personuppgifter inte används för något ändamål eller vidarebefordras till någon tredje part.

    D. Frågor från föräldrar eller vårdnadshavare

    Om du är förälder eller vårdnadshavare och har frågor om APS behandling av ditt barns Personuppgifter, kontakta oss med uppgifterna i avsnittet "Kontakta oss/ytterligare Information" nedan.

    13. Ändringar i det här dataskyddsmeddelandet

    Advanced Power Solutions kan komma att ändra det här Dataskyddsmeddelandet då och då. Texten "Senast uppdaterad" längst ner på sidan anger när policyn uppdaterades senast och eventuella ändringar träder i kraft när vi har publicerat det reviderade Dataskyddsmeddelandet.

    Vi meddelar dig om det är väsentliga ändringar och, i de fall det krävs i tillämplig lag, inhämtar vi ditt samtycke. Vi meddelar detta via e-post eller genom att publicera information om ändringarna på Advanced Power Solutions webbplats eller genom eventuella relevanta Tjänster.

    14. Kontakta oss/ytterligare information

    Om du har några frågor om insamling, behandling eller användning av dina Personuppgifter eller om du vill korrigera, blockera, åtgärda, invända, få åtkomst till, dra tillbaka ditt samtycke till någon tillämplig aspekt av det här dataskyddsmeddelandet eller radera några av dina Personuppgifter kontakta oss:

    Advanced Power Solutions NV
    Brusselsesteenweg 502
    1731 Zellik
    Belgien
    Organisationsnummer 0414.688.361

    Datum för senaste uppdatering: 27/09/2021